Buyers Guide 2018: Koptelefoons

Het is inmiddels weer de tijd van het jaar, Sinterklaas en kerstmis komen er weer aan. Wanneer u aan het zoeken bent voor iets voor onder de boom voor uw kinderen of geliefden blijkt in veel gevallen een koptelefoon een welkom cadeau. Het kopen van de juiste koptelefoon is alleen niet zo simpel als het lijkt en er is een verschrikkelijke hoeveelheid keus. Voor u hebben wij een paar factoren uiteen gezet waarmee u de keus bij aankoop makkelijker kan maken

Wired vs. Wireless koptelefoons

Met het vertrek van de originele 3.5mm plug of jackplug zoals de meest mensen ‘m kennen is het belangrijk om bluetooth headsets niet gelijk af te schrijven. In principe geldt altijd dat een “bedrade” koptelefoon beter geluid geeft dan een draadloze in dezelfde prijsklasse. Afhankelijk van waar de koptelefoon voor gebruikt gaat worden kan het toch een overweging zijn om voor draadloos te gaan. Gaat u de koptelefoon veel “on-the-go” gebruiken of heeft u baat bij extra bewegingsvrijheid? Kies dan voor draadloos over bedraad.

Over- vs. On-ear koptelefoons

Ook in deze categorie geldt dat mobiliteit een belangrijke factor is, on-ear koptelefoons in tegenstelling tot over-ear koptelefoons hebben over het algemeen een kleiner formaat en zijn daardoor draagbaarder. Naast draagbaarheid is in deze categorie de factor draagcomfort van belang, enerzijds is er de mindere mate van druk op de oren bij over-ear koptelefoons, anderzijds is er de ademruimte van en het niet volledig afsluiten van de oren bij on-ear koptelefoons. In veel gevallen is een over-ear koptelefoon meer comfortabel voor mensen met een bril omdat de druk in niet op de oren beland, on-ear koptelefoons bieden over het algemeen meer comfort aan mensen die voor langere periodes koptelefoons dragen.

Naar aanleiding van de aankomende feestdagen heeft E-kortingscode vouchers voor coolblue die ook gebruikt kunnen worden voor koptelefoons, hiermee krijgt u meer waar voor uw geld!

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *