De ideale computer voor een grafisch designer

 

Voor een grafische designer is het belangrijk en computer te hebben welke software programma’s zoals Adobe illustrator CC, photoshop en Indesign kunnen draaien zonder oververhit te raken of vast te lopen door de capaciteit die deze programma’s van een computer vragen. Deze programma’s zijn namelijk geavanceerde programma’s waar op professioneel niveau bedrijfslogo’s, foto’s, maar ook “vector art” gemaakt kan worden. Voornamelijk vector art kan veel van een computer vragen. Dit zijn namelijk afbeeldingen welke nooit de kwaliteit verliezen, doordat ze niet afhankelijk van de resolutie van een afbeelding zijn. Zo kunnen ze in- en uitgezoomd worden zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Deze tools zijn dus een must voor professionele designers en hiervoor zijn dus goede computers nodig om het hierop te runnen.

 

Welke computer is hiervoor geschikt?

Wat je als eerste moet bepalen is wat je budget is voor een computer. De meeste computers die zulke software programma’s goed kunnen draaien zijn namelijk erg prijzig en niet voor iedereen betaalbaar. Daarom is het belangrijk dat als eerste vast te stellen. Als tweede is het belangrijk te kijken wat voor eigenschappen de computer moet hebben. Kijk hier bij welke processor de computer heeft Intel core 5 en 7 zijn momenteel de snelste, daarnaast is de geheugen op de computer ook erg belangrijk. Twee computers die momenteel het meest geschikt zijn voor grafische designers is de Macbook Pro en de Acer Aspire V17 Nitro. Deze computers zijn snel, hebben goede graphics en kunnen jouw zware software programma’s makkelijk draaien zonder oververhit te raken. Echter houdt hier wel rekening mee dat dit wel een van de meeste prijzige computers zijn op het moment, dus mocht je hiervoor geen budget hebben is het slimmer om je te laten informeren bij een winkel die hier advies in kan geven.

 

Wil je meer weten over Adobe illustrator of photoshop, bezoek dan de website Learnit. Dit bedrijf geven namelijk een cursus illustrator of leren je alles omtrent photoshop.

 

Geef een reactie