Waarom gebruik maken van webinar tools?

Werkt u binnen een organisatie dat vaak presentaties, workshops, of trainingen geeft? Kunnen deze presentaties soms erg saai en langdradig worden? Dan is het gebruik van webinar tools wellicht de oplossing. Wat is een webinar zal je vast denken? Een webinar is een interactieve live-uitzending via internet. Als u vaak grote presentaties geeft weet u vast dat niet iedereen aanwezig kan zijn, daarom kan een webinar een oplossing zijn. Hierbij heeft u geen live publiek maar is het toch mogelijk te communiceren door de verschillende interactieve opties zoals het houden van een survey, een poll of door te chatten met je deelnemers.

 

Verschil webinar en webcast?

Terwijl je met een webinar met geen live publiek te maken hebt je dat met een webcast daartegenover wel mee te maken. Een webcast echter is handig als u een grote presentatie of workshop geeft waarbij u nieuwe kennis probeert aan te leren of over te brengen. Met een webcast kunt u namelijk niet alleen een survey, poll of chatvragen stellen maar ook delen van uw bureaublad of applicaties overbrengen op een smartphone of tablet.

 

Interactie

Desalniettemin zal de interactielevel met uw deelnemers aanzienlijk verhoogd worden door het geven van een webinar of webcast. U kunt namelijk ook elementen in uw presentatie gebruiken om uw deelnemers te prikkelen actief mee te doen of geboeid te houden. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen uw kennis van de deelnemers te testen na een lange presentatie om te kijken of iedereen het heeft begrepen en of er nog vragen of delen van uw presentatie zijn die niet over zijn gekomen. Op die manier weet u precies wat u nog zou moeten herhalen of bijvoorbeeld in een volgende meeting nog kan bespreken.

 

Post Author: ifonhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *